Emesene-pikaviestiohjelmaan tutustuminen

HARJOITUSYMPÄRISTÖ

Harjoitus suoritettiin 18.01.2013 klo 19:41 kannettavalla tietokoneella HP Pavilion g6-2220so.

HP Pavilion g6-2220so tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Xubuntu 12.04 Precise Pangolin 64-bit
Suoritin: Intel Core i5 3210M @ 2.50GHz
Muisti: 6,00 Gt Dual-Channel DDR3 @ 798MHz
Kiintolevy: 932GB Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB (SATA)
Näyttöominaisuudet: Intel HD Graphics 4000
Ääniominaisuudet: IDT High Definition Audio CODEC

EMESENE

Olen suurimman osan elämästäni käyttänyt pikaviestintäohjelmana Microsoftin omaa Windows (Live) Messengeriä. Nykyään käytän Skypeä, johon vaihdoin siksi, että sen sai yhdistettyä Facebookiin. Linuxin vapaiden softien puolelta ehdin jo kokeilla Pidgin Internet Messengeriä, mutta halusin kokeilla vielä jotain toistakin pikaviestiohjelmaa. Päädyin testaamaan Emeseneä luultavasti siksi, että se oli nimeltään ja pikakuvakkeeltaan tutunoloinen (vrt. Microsoft Messenger).

ENSIVAIKUTELMA JA KOKEILU

2_014

Emesenen käyttöliittymästä ei ole mitään valittamista; se on yksinkertainen ja selkeä. Siinä on vain kaikki välttämätön, eikä mitään turhaa ole tungettu mukaan. Ulkonäöltään Emesene tuo suoraan mieleen Windows Messengerin. Kirjautuminen sisään omilla tunnuksilla onnistui hyvin, eikä viestittelyn kanssa ollut ongelmia – mitään muuta en pikaviestiohjelmalta kaipaakaan. Siksi en lähtenyt edes tutkimaan toimiiko Emesenessä web-kamera ja/tai mikrofonin kautta keskustelu.

Isona miinuksena on kuitenkin se, että sisään ei voi kirjautua samanaikaisesti msn- sekä Facebook-tunnuksilla. Se on suurin syy miksi aikoinaan vaihdoin Windows Live Messengerin Skypeen. En enää palaisi takaisin ohjelmaan, jossa kyseistä toimintoa ei ole mahdollistettu.

LOPPUMIETTEET

Emesene on ihan kivan oloinen ja toimiva ohjelma ainakin tällaiselle henkilölle, joka ei kaipaa pikaviestimeltä satoja eri ominaisuuksia. En päässyt kokeilemaan miten tiedostonjako toimii vai toimiiko ollenkaan, se tietysti olisi ollut yksi suuri mielipiteeseen vaikuttava tekijä. Tulevaisuudessa aion kuitenkin käyttää Linuxilla jotain muita pikaviestimiä. Suurimpana syynä se, että msn:ään ja Facebookin ei voi kirjautua samaan aikaan.

Tätä dokumenttia saa kopioida ja muokata GNU General Public Licensen (versio 2 tai uudempi) mukaisesti, http://www.gnu.org/licenses/gpl.html

Pohjana Tero Karvisen Työasemat ja tietoverkot-kurssi, http://terokarvinen.com

Leave a comment